Una xerrada sobre els transtorns del son inicia el cicle Espai Pratdesaba

Divendres, 14 de desembre de 2012 a les 00:00
El Dr. Francesc Segarra, coordinador de la Clínica del Son Estivill i estret col·laborador del conegut Eduard Estivill, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida al nou cicle de xerrades de l’Espai Pratdesaba, el passat 18 de novembre.
El Dr. Francesc Segarra, coordinador de la Clínica del Son Estivill i estret col·laborador del conegut Eduard Estivill, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida al nou cicle de xerrades de l’Espai Pratdesaba, el passat 18 de novembre, amb la conferència “Dormir bé, per viure millor”. Una cinquantena de persones hi van assistir. 
Segarra, que va ser molt instructiu, entenedor i amè i va fer participar el públic, va explicar les diferents fases del son i les diferències entre persones sanes. També va parlar de les alteracions que poden patir les persones en aquest aspecte, i que poden ser degudes a múltiples factors, ja siguin físics o d’estat dànim. 
El metge i conferenciant va donar diversos consells per intentar resoldre els problemes. Va recomanar, primer de tot, tenir hàbits saludables i rutines diàries, per exemple, anar amb compte amb el menjar i el beure a última hora, adaptar-se al màxim als ritmes de la llum natural, fer exercici regular però mai a última hora o dormir les hores que el cos demana i prou. També va donar consells més puntuals, com augmentar la temperatura corporal superficial abans d’anar a dormir posant-se guants, un bany de peus amb aigua calenta, o prendre alguna cosa calenta abans d’anar a dormir. 
Segons Segarra, només en els casos més greus d’alteració del son caldrà anar a veure el farmacèutic o el metge per poder ser ajudats amb medicaments. Va posar sobre la taula algunes reflexions interessants com “Dormim per estar desperts” o “Tenir un bon dia ajuda a dormir millor i si dormim bé, tenim més números per encarar millor el dia”.
Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:23