Una dotzena de persones assisteixen a una xerrada sobre autoestima a Malla

Divendres, 14 de desembre de 2012
Una dotzena de persones van assitir el passat 4 de desembre a la xerrada “L’autoestima. Estimar-se a un mateix és estimar els altres” a la sala de la Columna de l’ajuntament, i que va fer la psicòloga Irina Serra.

La xerrada, organitzada per l’àrea de Serveis Socials de la Mancomunitat La Plana, estava adreçada a la gent gran. “Per tenir una bona autoestima és molt important l’actitud i les persones que tenim a l’entorn”, va dir Serra, que buscava la particpació i col·laboració dels assistents. 

La majoria de les persones del públic van reconèixer que “ens han pujat de manera molt diferent, amb unes conductes molt tancades i estrictes i ens costa trobar l’equilibri”. 
La psicòloga va explicar que amb una autoestima negativa “la salut es pot ressentir i això fa que no ens poguem afrontar als problemes”. Segons diu, “Hem d’intentar pensar positivament sobre nosaltres mateixos, estimar-nos i creure en nosaltres mateixos”. Fins i tot físicament. Alguna de les perosnes assistents va dir que “costa a la tercera edat”, però Serra va afegir “Costa dir-ho, perquè és el que ens han ensenyat, però ens hem d’agradar i acceptar com som”.
Per altra banda, la ponent també va recomanar que és important sortir i fer relacions socials, “són un recolzament molt important”. 
Tots els assietnts van reconèixer que la vida a les cases de pagès és molt diferent, “tot i que és difícil trobar estones per estar amb nosaltres mateixos, és una bona manera de complaure’ns, dedicar-nos una estona cada dia”.

 

Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:23