Tots els detalls sobre l'Ingrés Mínim Vital

Divendres, 14 d'agost de 2020 a les 00:00

Es tracta d'un ajut econòmic per prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones i unitats de convivència sense prous recursos econòmics per cobrir les necessitats bàsiques.

El govern espanyol va aprovar aquesta primavera l'Ingrés Mínim Vital, un ajut econòmic que pretén prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència sense prous recursos econòmics per cobrir les necessitats bàsiques.

Aquesta prestació va dirigida a persones d'entre 23 i 65 anys, que cobren menys de 462 euros mensuals, i que tenen residència legat i efectiva a Espanya des de fa almenys un any ininterromput. Queden fora d'aquesta sol·licitud, però, persones en situacions de violència de gènere o de tràfic amb finalitats d'explotació sexual.

Els ajuts es poden sol·licitar des del 15 de juny mitjanánt la seu electrònica de la Seguretat Social i sense necessitat de certificat digital. En cas de necessitar-ho, des dels Serveis Socials de l'Ajuntament i de la Mancomunitat es facilitarà informació sobre com sol·licitar l'ajut i els documents que s'han d'aportar, tot i que haurà de ser la persona interessada qui formalitzi la sol·licitud online o demanant cita prèvia a l'Oficina de Seguretat Social de Vic.

El Ministeri ha obert també un simulador online que permet comprovar si la persona o família es pot beneficiar d'aquest ajut i amb quin import.

Darrera actualització: 14.08.2020 | 11:34