Subvenció per la contractació de persones en l'àmbit del treball de cures

Dimarts, 28 de juliol de 2020 a les 00:00

El Departament de Treball busca generar llocs de treball en l’àmbit de la cura domiciliària de les persones grans o dependents.

Per aquest motiu s’ofereix una subvenció per a contractar, per un mínim de 12 mesos, professionals que en els darrers dos anys no hagin sigut donats d’alta a la Seguretat Social.

La subvenció, en el cas que el contracte sigui a jornada completa, pot ser de fins a 2.685 €, que és el cost de la quota de Seguretat Social de tot un any.

Qui pot optar-hi?

Per poder obtenir la subvenció, cal ser major d’edat, residir i estar empadronat a Catalunya, estar al corrent de totes les obligacions tributàries i que els ingressos bruts anuals de la unitat familiar compleixin uns llindars. Els llindars es poden consultar en aquest enllaç. A més, cal que la persona a contractar també compleixi uns requisits.

Qui pot ser contractat/da?

Cal que la persona contractada no hagi sigut donada d’alta a la Seguretat Social durant els últims dos anys i, a més, cal tenir nacionalitat espanyola o d’un país de la Unió Europea. En cas contrari, han de ser titulars d’una autorització de residència o bé  acreditar tres anys de residència a Espanya, no tenir cap mena d’antecedents penals, i disposar de l’informe INF02 de la Generalitat.

Les sol·licituds es podran presentar des del 3 d'agost fins al 10 de setembre de forma telemàtica, a través d’un formulari electrònic que s’activarà a la web del Departament de Treball.

Les sol·licituds s’estudiaran segons l’ordre cronològic de presentació.

Més informació en aquest enllaç.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 10:03