Se senyalitza la Via Romana Manivs Sergivs

Divendres, 30 de d’abril de 2021 a les 00:00

La ruta va des de Tona fins a Santa Eulàlia de Riuprimer, passa per Malla, i segueix els mil·liaris o pedres mil·liars Manivs Sergivs, que daten del 120 a.C.

La Via Romana dels mil·liaris (o pedres mil·liars) Manivs Sergivs d’Osona ja està senyalitzada. El camí, que uneix les localitats de Tona i Santa Eulàlia de Riuprimer, passa per dins del terme municipal de Malla i ressegueix de forma simbòlica totes les pedres mil·liars Manivs Sergivs, que daten aproximadament de l’any 120 a.C. Actualment, només es disposa de la pedra 1 i la 7.

Les pedres mil·liars són particulars del final de la República romana. Significaven que la via era controlada pels emperadors de Roma, és a dir, anunciaven les carreteres i les obres que hi havien fet i, per tant, els pertanyien i, a més, tenien la utilitat de comptar les milles recorregudes. Molts dels mil·liaris van ser realitzats sota l’Alt Imperi.

El recorregut és un traçat simbòlic del que podria haver sigut aquesta Via Romana. Per definir-lo, s’han utilitzat els camins actuals com a referència. L’Ajuntament de Malla ha col·laborat a l’hora de marcar el traçat.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 17:25

Imatges

Se senyalitza la Via Romana Manivs Sergivs Se senyalitza la Via Romana Manivs Sergivs