Recuperem les xerrades de l’Espai Pratdesaba

Divendres, 4 de febrer de 2022 a les 00:00

El diumenge 13 de febrer, Ivan Hernández oferirà la xerrada “El bon pa: ets i uts de la menja més bàsica d’Occident”.

El cicle de xerrades de l’Espai Pratdesaba, que ha estat aturat des de la xerrada de Jordi Barbeta celebrada el 24 de gener de 2020, tornarà a activar-se aquest mateix mes de febrer. El proper diumenge 13 de febrer, a les 12 h del migdia a la Cabanya de Pratdesaba, es farà la primera sessió, la qual anirà a càrrec d’Ivan Hernández, llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, tècnic Superior de Fleca (França) i membre fundador de Mas Corcó Pagesos Forners SCCL (Manlleu), amb exercici professional de fleca a França, el Regne Unit i Catalunya. La xerrada portarà el títol “El bon pa: ets i uts de la menja més bàsica d’Occident”.

El pa i el blat han passat de ser el pilar de la nutrició d’Occident a un dels aliments més desprestigiats. Com hem arribat a aquest punt? Quines en són les causes? Podem cultivar encara bons blats panificables? El cas dels paysans boulangers (pagesos forners) a França. Com podem distingir el pa de bona qualitat? La massa mare, l’espelta, la moda del “sense gluten”... Ens entabanen amb la publicitat? En acabar farem un tast de pa amb bon oli d’oliva. I recordeu: “llenya d’alzina, vi de sarment, oli d’oliva i pa de forment”.

Darrera actualització: 04.02.2022 | 10:57