Què cal fer si es dona positiu a un test d'antígens a casa?

Dimarts, 11 de gener de 2022 a les 00:00

Les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats poden comunicar a Salut els resultats positius de persones que s’hagin fet l’auto test a casa.

A partir d'ara, les persones que donin positiu de Covid-19 mitjançant un test d’auto mostra poden notificar-ho al sistema de salut a través de les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats. Això està pensat per als positius per Covid-19 amb símptomes lleus o sense símptomes. Si un infectat o una infectada amb aquest perfil dona positiu de Covid-19 en un test d’auto mostra de venda lliure, pot trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè notifiquin el seu resultat a Salut.

Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP: identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR. A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.

Aquesta nova via es considera un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, ja que és més ràpid, per descongestionar alhora els centres de salut d’usuaris sense símptomes i s’afegeix als diferents canals que actualment ja permeten reportar positius com La Meva Salut. 

A tot Catalunya, hi ha 1.300 oficines de farmàcies adherides per realitzar tests d’antígens supervisats i són les mateixes farmàcies que, a partir d’ara, podran també notificar resultats positius obtinguts a casa. El podeu consultar en aquest enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/deteccio-de-casos-i-seguiment-de-contactes/tar-farmacies/farmacies-adherides/

Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 09:40