Novetats en les mesures anti-Covid-19 a partir de demà 4 de juny

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 00:00

A partir d’aquest divendres es preveuen canvis en l’horari de restauració, així com en l’aforament de comerços i grans esdeveniments, entre altres.

Demà divendres, 4 de juny, entraran en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Entre les novetats, destaca l’ampliació de l’horari de la restauració tant en interiors com en exteriors fins a la 01 h de la matinada, amb un aforament del 50%. També podran seguir aquest mateix horari totes les activitats culturals, esportives, les botigues de primera necessitat i les benzineres.

Un altre punt important és que es permetrà el consum d’aliments i begudes en els espais públics habilitats, com per exemple les àrees de pícnic, de lleure o de descans.

Finalment, l’aforament permès als comerços al detall, els gimnasos i les instal·lacions esportives passa al 70%, el mateix que la cultura; en restauració es manté al 50%; i en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats passa al 50%.

Cal tenir en compte que no canvia el límit de les reunions socials, que continuarà sent de 10 persones, ni tampoc la limitació en bars i restaurants de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Tot i la flexibilització de les mesures, la progressió del procés de vacunació, els indicadors epidemiològics i assistencials, es recomana mantenir restriccions en diferents àmbits de la vida social i laboral.

Darrera actualització: 03.06.2021 | 16:15