Nova campanya d'excavacions al Clascar de Malla

Dilluns, 6 de febrer de 2023 a les 00:00

En breu, del 6 al 13 de febrer, es portarà a terme una nova edició d'una campanya d'excavacions al Clascar, per tal de conèixer millor tots els resultats que s'han anat descobrint en la resta de passades campanyes.

Recordem que en edicions passades s'ha descobert un edifici molt gran per ser d’època ibèrica (tot feia preveure que ocupava més de 100 m2). Tot i així, delimitar l'edifici encara no ha sigut possible del tot perquè s'escapa cap al marge i, per tant, tot fa indicar que segurament encara era més gran del que s'havia pensat i vist inicialment. El que sí sabem a dia d'avui és identificar alguna habitació d'aquest edifici.

Es creu que l'edifici no està arrasat per això es garanteix que es trobaran els materials associats en les habitacions i, per tant, serà possible dir amb una mica més de precisió a què anaven destinades totes elles i quin ús tenien. Es pensa que és un gran edifici d’època ibèrica i que, després, en època romana o republicana (segle I o II aC).

Amb la recerca d'aquesta futura campanya, la voluntat tant de l’Ajuntament amb el conveni amb la Universitat de Girona, és que es pugui continuar treballant per conèixer més el nostre passat.

Darrera actualització: 02.02.2023 | 06:15