Nous ajuts per millorar el sistema alimentari català

Dimarts, 10 de gener de 2023 a les 00:00

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) impulsa una nova línia de 9 ajuts per millorar el sistema alimentari català en temes de sostenibilitat ambiental, social i econòmica. 

Són 9 línies d’ajuts i tenen, en total, una dotació de 10 milions d’euros. 

Línia 1: Ajuts per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les explotacions agràries de Catalunya, que inclou el càlcul de la petjada ambiental de producte. Dirigit a titulars d’explotacions agràries. Subvenció fins a un màxim de 5.000 € 

Línia 2: Ajuts per la creació i millora dels obradors agroalimentaris compartits. Dirigit a entitats públiques, entitats sense ànim de lucre i empreses agroalimentàries. Subvenció fins a un màxim de 100.000 €. 

Línia 3: Ajuts per a la creació i millora dels processos productius, l'eficiència de petits escorxadors fixes i/o mòbils i activitats annexes d'obtenció i preparació de carn i productes carnis i d'establiments de manipulació de carn de caça. Dirigit a persones titulares d’escorxadors o persones explotadores responsables de les activitats que es fan als escorxadors per contracte d’arrendament, concessió, etc. Subvenció fins a un màxim de 100.000 €. 

Línia 4: Ajuts per al foment de projectes transformadors i per l'arrelament territorial dins del sector agroalimentari. Dirigit a persones físiques o jurídiques, cooperatives agràries o entitats, fundacions i associacions amb projectes transformadors agroalimentaris que augmentin l’autoestima alimentària del territori. Subvenció fins a un màxim de 200.000€ bruts durant un període de tres exercicis fiscals. 

Línia 5: Ajuts per al foment de la flexibilització de la normativa d'higiene i qualitat als petits elaboradors.  Dirigit a entitats associatives acollides a la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene (GPCH) reconeguda pel Departament de Salut. Subvenció de 750€ per empresa fins a un màxim de 45.000€ per associació o gremi. 

Línia 6: Ajuts per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari. D’una banda dirigit a PIMES del sector agroalimentari amb unes subvencions màximes de 15.000 €. D’altra banda, dirigit a entitats sense ànim de lucre amb subvencions màximes de 50.000 € 

Línia 7: Ajuts per al foment pel relleu generacional de negocis d'artesania alimentària. Dirigit a persones físiques o pimes que prenen l’activitat artesanal. La subvenció màxima pot arribar als 70.000 €. 

Línia 8: Ajuts per al foment de projectes liderats per dones, relacionats amb la transformació d'aliments. Dirigit a dones que liderin projectes realitzats en entorns rurals o marítims. La subvenció pot arribar fins a un màxim de 20.000 € bruts al sector primari i fins a 200.000 € bruts al sector industrial, durant un període de tres exercicis fiscals. 

Línia 9: Ajut INNOTRACK per a la innovació en l'àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l'empresa.  Dirigit a productors agraris i forestals, empreses o indústries del sector agroalimentari i forestal i cooperatives agràries. Subvencions fins a un màxim de 10.000 € en el cas d’ajut a la diagnosi i definició d’estratègies i de fins a un màxim de 20.000 € en el cas d’ajuts a la implementació de projectes. 

Podeu trobar més informació a la infografia adjunta i en AQUEST ENLLAÇ.

Darrera actualització: 11.01.2023 | 10:32