La festa dels avis, a punt!

Dimecres, 29 de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest proper diumenge 3 d’octubre es recuperarà aquesta tradicional jornada després de no haver-se pogut celebrar l'any passat presencialment.

Malla també recuperarà aquest any 2021 un dels esdeveniments que no es van poder celebrar l’any passat de forma presencial i un dels que més il·lusió fan: la festa dels avis. El dia 1 d'octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i, com era tradicional fins l'any passat, les persones grans de Malla es trobaran aquest proper diumenge, dia 3, a l'església per compartir una sèrie d'activitats. A partir de tres quarts d'onze del matí, es farà la recepció als homenatjats; a les onze, la celebració eucarística acompanyada de la música de Lídia Casals; i a les dotze, a la plaça de l'església hi haurà l'actuació de música tradicional a càrrec de Lluís Toran a la guitarra.

L'edició d'enguany serà ja la 49a vegada que se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran al nostre poble. En el seus inicis, s'organitzava com a un homenatge als capdavanters de la pagesia de Malla i Múnter. Avui dia continua sent una festa per agrair a la gent gran el seu coneixement, esforç i treball que traslladen a les diferents generacions.

La diada també representa una jornada festiva i reivindicativa per fer que les persones grans siguin les veritables protagonistes i centre d'interès, difondre una imatge més positiva de l'envelliment, així com conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, i promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Darrera actualització: 30.09.2021 | 12:25