Informació important sobre la vacunació de la Covid-19

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 00:00

Comença la vacunació tant del personal essencial (mossos, docents, bombers, cuidadors de centres de dia, fisioterapeutes...)  com de l'atenció primària.

L'EAP Tona ha informat dels protocols que se seguiran a partir d'avui dilluns per a vacunar nous grups i col·lectius per la Covid-19. En concret, i de forma paral·lela, es començarà a vacunar a dos grups de població:

  • Vacunació de personal essencial (mossos, docents, bombers, cuidadors de centres de dia, fisioterapeutes...): Aquestes persones se les vacunarà amb dosis de la vacuna Astra-zeneca, destinada a persones menors de 55 anys. La vacunació es farà a Vic (probablement a El Sucre), amb la unitat mòbil de vacunació. Les persones seran citades mitjançant un SMS.
  • Vacunació de l'atenció primària: Els usuaris dependents rebran a partir de demà dimarts, 23 de febrer, les primeres dosis de vacuna Pfizer-BioNtech. Segons ha explicat l'EAP Tona, es compta només amb 5 dies de marge, un cop descongelades, per injectar totes les vacunes que es rebran avui dilluns i, per tant, caldrà un esforç per part de tots. Segons s'informa, està previst que la població de Tona, Malla i Múnter es vacuni a la Canal de Tona i està pensat vacunar cada dia.

L'ordre de prioritats dins d'aquest col·lectiu serà el següent:

  1. Depenents GIII
  2. Depenents GII i GI que van a centre de dia.
  3. Persones majors de 80 anys en atenció domiciliària.
  4. Persones majors de 80 anys  sense atenció domiciliaria (en principi no tenen cuidador) +  1 cuidador formal (si el té) + 1 cuidador informal  (si té més d'1 cuidador informal cal prioritzar el de més edat o més risc)

A partir d'avui dilluns, s'anirà trucant a la població per oferir la vacunació i programar-los.

Aquesta vacuna s'administra en dues dosis, la segona a partir de 21 dies de l'administració de la primera.

Darrera actualització: 22.02.2021 | 08:24