Inaugurada la nova planta de compostatge de Malla

Divendres, 14 d'abril de 2023 a les 00:00

La Mancomunitat compta amb una nova instal·lació per al compostatge, un equipament que permetrà completar la gestió de residus de fracció orgànica del municipi amb recursos propis.

La inauguració es va fer al març, en un acte amb presència del president de la Mancomunitat de la Plana, Pere Medina; l’alcalde de Malla, Eudald Sentmartí; la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire. 

La nova planta de compostatge té una capacitat de 1.500 tones anuals i tractarà tota la fracció orgànica que el veïnat de Malla i municipis veïns separin a casa seva. Per fer el procés, els equips de recollida traslladaran les bosses fins a l’equipament a través del sistema de recollida selectiva porta a porta. Aquest funcionament s’implementa a la Mancomunitat des del 2001 i permet registrar fins a un 82% de la recollida selectiva sostinguda en el temps, una xifra molt superior al 55% que la Unió Europea marca com a obligatori per al 2025 o del 46,6% de mitjana calculat a Catalunya. 

Un cop fet el tractament, el compost que s’hi generi el podran utilitzar els ajuntaments per a treballs de jardineria o es vendran en bosses de 25 kg, per exemple. L’objectiu és que els residus orgànics que generi la població puguin ser aprofitats en un nou cicle de vida que reverteixi novament en el territori. 

Darrera actualització: 14.04.2023 | 10:53