Es declara l'entrada en alerta per sequera a la capçalera del Ter i Mitjà Llobregat

Dimecres, 27 de juliol de 2022 a les 00:00

Aquesta mesura afecta a 135 municipis, entre ells Malla

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha declarat l'alerta hidrològica a la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l'Anoia-Gaià arran de la sequera pluviomètrica que estan acumulant aquestes zones en els darrers mesos. La mesura afecta 135 municipis de comarques d'Osona, el Ripollès, l'Anoia, l'Alt Penedès, el Bages, el Berguedà, el Moianès i el Vallès Occidental. La mesura inclou limitacions com ara la reducció d'aigua per a reg agrícola, per a usos ramaders, industrials i també recreatius.

En concret, la reducció del consum d'aigua que ha establert l'ACA pels diferents usos és la següent: un 25% en el regadiu agrícola, un 10% en els usos ramaders, un 5% en els industrials, un 30% en els recreatius que impliquin reg i un 5% per als altres usos recreatius.

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen restriccions a particulars per a determinats usos urbans com ara les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'omplir les fonts ornamentals, la prohibició a particulars de netejar carrers amb aigua de la xarxa, limitacions en l'ompliment de piscines o també en la neteja de vehicles. També es defineix una xifra per al consum global d'aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

Recordem que estem un moment de sequera molt greu. Des del Consell Comarcal, es fa una crida als ciutadans perquè redueixin el consum d'aigua i patir conseqüències severes més endavant.

Darrera actualització: 29.07.2022 | 10:40