El Prat Verd presenta obres que s’han fet i que es faran a les seves instal·lacions

Dijous, 25 d'abril de 2013 a les 00:00
“Costa trobar un pagès amb sensibilitat artística”. Així començava la presentació de l’obra “Visca la terra” Eudald Alabau, el passat 7 d’abril a El Prat Verd, fent referència a Xevi Arcarons.

 

“Costa trobar un pagès amb sensibilitat artística”. Així començava la presentació de l’obra “Visca la terra” Eudald Alabau, el passat 7 d’abril a El Prat Verd, fent referència a Xevi Arcarons. L’artista ha trobat en els camps d’Arcarons la plataforma per desenvolupar moltes de les seves peces des del 2006, quan va desenvolupar l’obra “La fam”. Des de llavors, ja ha fet sis dibuixos al Prat Verd. En la presentació de “Visca la terra” va aprofitar per reivindicar una terra lliure de fracking. Alabau intervé el paisatge, hi fa composicions. La seva darrera obra l’ha dedicat a “la nostra terra, Catalunya”, és un clam a favor de la cultura i la terra, i són les lletres enormes escrites al camp. 
L’escriptor de Taradell, Antoni Pladevall, també va participar a la presentació. “Som gent arrelada a la terra, no ens han d’estranyar les obres artístiques fetes als mateixos camps”. Pladevall va remarcar la importància de que els pagesos es mantinguin al territori, “són els millors constructors i ordenadors del paisatge i de l’entorn”. De “Visca la terra” en fa una lectura agrària amb connotació nacional, política i patriòtica, “entenent pàtria com la terra dels pares, de les generacions que ens han precedit”. En aquesta obra, “és la terra mateixa la que crida que vol viure, és un crit interior”. 
El mateix acte va servir per presentar la maqueta de l’obra que farà el 2016 l’artista japonès Wataru, també al Prat Verd, “se’n parlarà molt”, deia Arcarons. La maqueta era de xocolata a escala 1/10 i representava la piràmide que construirà l’artista a Malla de sis metres de llargada per cinc metres d’alçada, que reprodueix la connexió entre el cel i la terra, a través d’una energia extraordinària. 
La piràmide es construirà amb blocs de pedra de Folgueroles d’aproximadament un metre. “Serà un pilot de pedres, que et podràs posar dins i rebre energia”, deia Arcarons. 
La jornada va estar amenitzada pels Segadors de la Plana, que van fer balls relacionats amb la terra, i amb la música de Pep Sala
Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38