El GNOsona - ICHN exposa el projecte de crear una reserva de rapinyaires nocturns al sud de la Plana de Vic

Divendres, 25 de març de 2022 a les 00:00

El projecte ha guanyat el primer premi de la 3a edició del Premi Natura i Societat que organitza la Fundació Privada Girbau.

El Grup de Naturalistes d’Osona - ICHN va fer el passat dissabte 12 de març una nova jornada de treball del grup d’estudi dels rapinyaires nocturns de Catalunya (Rapnocat) a Malla. La trobada va servir per posar en comú diferents projectes que es fan arreu del territori. Des del Grup de Naturalistes d’Osona, que lidera el grup de treball Rapnocat, es va exposar també el projecte de creació d’una reserva de rapinyaires nocturns al sud de la Plana de Vic, guardonat amb el primer premi (dotat en 12.000€) de la la tercera edició del Premi Natura i Societat que organitza la Fundació Privada Girbau.

El projecte té per objectiu crear una reserva de 1.200 hectàrees entre Malla, Taradell, Tona i Vic, amb més de 60 finques en què els propietaris i masovers estan disposats a participar en la gestió i millora de les poblacions de rapinyaires nocturns d’aquesta àrea. Per fer-ho caldran tres estratègies bàsiques: potenciar les preses de les que s’alimenten, facilitar llocs de cria perquè puguin reproduir-se, i minimitzar impactes negatius fruit de l’activitat humana.

Darrera actualització: 25.03.2022 | 13:16