Curs Bàsic per a voluntariat de Protecció Civil 

Diumenge, 4 de febrer de 2024

Les sessions es faran del març al juliol.  

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya obre una nova convocatòria del Curs Bàsic per a voluntariat de Protecció Civil. El curs és semipresencial. Començarà el 6 de març i s’allargarà fins al 15 de juliol. Les inscripcions es poden fer fins al 20 de febrer, al següent enllaç. 

El programa de la formació inclou coneixements sobre la protecció civil a escala de Catalunya i municipis. També sobre els procediments d’actuació, el suport a l’atenció sanitària immediata o els factors de la personalitat per al voluntariat. 

Hi ha 200 places disponibles. El curs consta de 70 hores, 50 de les quals són en format en línia. Les sessions presencials, que són obligatòries per a tot l’alumnat, es faran els dissabtes 11 o 18 de març, 1 o 8 de juny i 15 de juny. Seran sis hores amb 30 minuts de pausa. L’examen final està previst pel 29 de juny. L’organització facilitarà un diploma d'aprofitament en acabar. 

Per participar-hi, cal ser major de 18 anys i pertànyer a una associació de voluntariat de protecció civil (AVPC) inscrita en el registre especial de la Direcció General de Protecció Civil o que hagi iniciat els tràmits. A finals de febrer es publicarà la llista de persones admeses. En cas de superar el nombre de places, es farà la distribució per associacions i ajuntaments de forma equilibrada. 

Darrera actualització: 6.02.2024 | 19:05