Carles Capdevila reivindica l'optimisme en una xerrada a Malla

Dilluns, 18 de febrer de 2013 a les 00:00
El periodista i director del Diari Ara, Carles Capdevila, va pronunciar la conferència "Comunicació i país", divendres al teatre de Malla, en el marc del cicle de xerrades Espai Pratdesaba.

 

“Hi ha els emprenedors, que són la gent que fa coses, i els emprenyadors, que són aquells que no fan ni deixen fer”. Aquest va ser un dels fils conductors de la conferència “Comunicació i país”, que el director del Diari Ara, Carles Capdevila, va fer divendres al vespre al teatre de Malla, dins el marc del cicle de xerrades Espai Pratdesaba, i dins els actes de la Festa Major.

El periodista d'Hostalets de Balenyà va reivindicar el periodisme local com a aprenentatge, fet que li ha permès “tenir una visió més global”. Segons Capdevila, el futur del país és aquella gent que fa coses i convenç la resta, “el món el porta l'entusiasme d'unes quantes persones, i això em fa ser molt optimista”.

Amb aquest mateix esperit optimista i constructiu va néixer fa dos anys el Diari Ara, “es presenten uns anys molt difícils, però els anys històrics són difícils de viure. Ho hem d'assumir”. Segons Capdevila, “tenim tots els motius per desanimar-nos, però és el pitjor moment per fer-ho”.

El conferenciant creu que “la societat és adolescent” i que “d'aquí 20 anys serem adults”. Segons diu, fins ara ens tractaven com nens i, com els nens, “érem obedients amb el poder, els mestres, els metges, la publicitat i la comunicació”. Ara, adolescents, tenim desconfiança, “saber la veritat és incòmode”, però això ens portarà a una societat adulta.

Capdevila va reivindicar l'optimisme, el coratge i la fortalesa, “s'ha de ser crític, però positiu”.  

Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38