Alerta per les previsions d'onada de calor i risc d'incendi

Dimecres, 11 d'agost de 2021 a les 00:00

Davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil ha activat l’alerta PROCICAT i una pre-alerta INFOCAT per l’onada de calor i l’elevat risc d’incendi a Catalunya

A partir d'avui dimecres dia 11 d’agost, es preveu que s’iniciï un episodi de temperatures extremes que durarà fins diumenge i que afectarà especialment la Catalunya Central i l’Àrea de Ponent.

Per aquesta raó es recomana extremar les precaucions i que se segueixin els consells d’autoprotecció ciutadana com ara hidratar-se sovint, evitar sortir al carrer en hores de màxima insolació, dur el cap cobert en cas de treballar a l’aire lliure i tenir cura de persones grans i de risc que podrien ser més sensibles a aquests canvis extrems de temperatura.

Augmenta el risc d’incendi

L’onada de calor també comporta un elevat risc d’incendi forestal ja que la humitat del sòl desapareix durant el dia i no es recupera al llarg de la nit. Per aquesta raó, Protecció Civil ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT). L’organisme fa una crida a la prudència de la ciutadania davant l’elevat risc d’incendis.

En la mateixa línia, el Departament d’Agricultura de la Generalitat demana màxima prudència a la ciutadania i recomana a la pagesia llaurar els camps.

Darrera actualització: 11.08.2021 | 08:08