S’ha instal·lat un desfibril·lador al costat de les bústies de Correus

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 02:00

S’ha instal·lat a l’ajuntament de Malla un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic), està ubicat al costat de les bústies de Correus i està pensat per ser utilitzat per qualsevol ciutadà.

Es tracta del model Philips HS1 de última generació amb cabina exterior calefactada, disposa d’elèctrodes per adults i pediàtrics i està certificat per funcionar sense problemes en condicions de pluja i humitat extremes.

L’Ajuntament s’ha decidit per aquest aparell perquè Creu Roja té conveni amb emergències 061/Vodafone/Philips per disposar del servei de l’aparell 100% autònom (connexió+ localitzador) i no necessita línia de telèfon ni wifi. En el moment en que s’obre l’aparell es fa una trucada automàtica, tant al 061 com a Creu Roja i es reben instruccions de com actuar des del mateix aparell. Creu Roja disposa d’un centre coordinador 365 dies l’any que verifica constantment l’estat de l’aparell i informa a l’ajuntament si hi ha qualsevol problema.

El personal de l’Ajuntament i del Bar Els Estudis ha realitzat el curs de Suport Vital Bàsic i Desfibril·lació Externa Automàtica, i també s’organitzarà en breu una activitat per a tots el ciutadans de Malla que hi estiguin interessats en què s’explicarà com actuar en cas de trobar-nos amb una persona inconscient i com utilitzar el DEA.

Darrera actualització: 12.03.2019 | 18:11