contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   

Ajuntament
de Malla
 Data i hora oficials: 19:49 | 24/09/2018
Malla, un dels primers pobles que tindrà fibra òptica municipal

Comparteix:
Un cop feta la licitació de les obres de l'estesa de la fibra òptica, es preveu que quan comenci l'estiu ja es pugui fer l'estesa del cablejat i iniciar el procés de connexió a les cases.

Estem experimentant noves formes de comunicació cada vegada més necessàries. Internet ha esdevingut una necessitat per les nostres activitats econòmiques, personals i d'accés a la informació i cal garantir un servei ràpid i eficient, que faci que la viabilitat de les empreses no es vegi restringida per un servei de connexió a la xarxa deficient i lent. Una bona connexió a Internet és un dels serveis prioritaris.

Malla, un municipi caracteritzat per estar format per moltes masies i cases disseminades, sense un nucli central, fins ara no disposava de fibra òptica. Les grans companyies de telefonia no es plantegen arribar a municipis rurals, malgrat la necessitat de l'accés a la informació i a les noves tecnologies també existeix al món agrari i entre els veïns de municipis rurals.

És per això que, analitzades totes les possibilitats, l'Ajuntament de Malla ha optat per sol·licitar un ajut a la Diputació de Barcelona per poder fer arribar la fibra òptica a tots els veïns del poble que ho sol·licitin, el que fa que la propietat de la xarxa de fibra òptica sigui municipal, garantint així que el cost de connectar-se sigui igual per a totes les masies i habitatges.

Durant l'exposició pública del projecte, l'Ajuntament va fer una presentació pública, on els veïns i veïnes van poder consultar els seus dubtes. Un cop l'Ajuntament hagi executat l'obra, després d'haver fet un concurs públic per determinar quina empresa és l'executora de totes les línies troncals, es podrà cedir l'infraestructura a la Fundació Guifi.net per tal que la gestioni amb les condicions que hauran determinat ambdues parts a través d'un conveni, i que la resta d'operadors interessats hauran de respectar.

El preu per connectar una casa a la xarxa serà d'aproximadament 1.500 euros, finançat per la persona interessada. Un cop feta aquesta connexió domiciliària, tothom es podrà connectar amb l'operador que vulgui i contractar els serveis que triï amb la quota corresponent.

Un cop feta la licitació de les obres de l'estesa de la fibra òptica, es preveu que quan comenci l'estiu ja es pugui fer l'estesa del cablejat i iniciar el procés de connexió a les cases.  

Actualització d'aquest contingut: 16:54:38 13-06-2017Xerrada fibra òptica
Ajuntament de Malla
Plaça de l'Ajuntament, s/n. | 08522 - Malla
Tel. 93.885.63.06 |  contactar
Amb col·laboració de: