Noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19

Dimarts, 18 d'agost de 2020 a les 00:00

Avui entren en vigor mesures com la prohibició de fumar en espais públics o a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància interpersonal, o restriccions en locals d'oci i restauració.

Des d'avui dimarts, 18 d'agost, a Catalunya ha entrat en vigor una nova normativa que té per objectiu evitar que el coronavirus segueixi propagant-se. En concret, el decret de Salut publicat al Diari Oficial de la Generalitat determina la prohibició de fumar en espais públics o a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància mínima interpersonal de 2 metres, a més d'altres mesures pels locals d'oci i restauració, que podran tancar com a molt tard a la 1 de la matinada i no podran acceptar nous clients a partir de les 12 de la nit. També s'ha establert que s'haurà de garantir el metre i mig entre les taules i de distància a la barra.

A més, el decret especifica limitacions tant en les reunions, que poden ser d'un màxim de deu persones.

Més enllà d'això, el decret prohibeix beure alcohol a la via pública, excepte en les zones habilitades (com bars o restaurants), i totes aquelles activitats que es preveuen multitudinàries caldrà que compleixin els plans de desconfinament aprovats pel PROCICAT.

Darrera actualització: 18.08.2020 | 14:15