Malla reviu la jornada històrica de l’1 d’octubre

Dimarts, 13 de novembre de 2018 a les 00:00

El passat 30 de setembre Malla va recordar i reviure la jornada de l’1 d’octubre de l’any passat. 

El passat 30 de setembre Malla va recordar i reviure la jornada de l’1 d’octubre de l’any passat. «Una jornada en què la majoria dels ciutadans d’aquest país vam desbordar l’Estat, plens d’esperança, neguit, moltes emocions, pors, dubtes, indignació i també molta dignitat», segons les paraules d’Eudald Sentmartí, alcalde de Malla. 

Durant l’acte es va visualitzar una presentació d’imatges de la votació i la participació de l’any passat, hi va haver intervencions d’unes quantes veïnes i veïns del poble: la Pilar de l’Era, la Mireia de la Font, en Rixart del Serrat i en Marc de la Cirera, que van explicar el seu punt de vista del primer d’octubre i tot el que ha representat. També es va projectar un vídeo on l’exconsellera d’Agricultura i Ramaderia a l’exili a Brussel•les des de fa un any, Meritxell Serret, on agraeix a la ciutadania la fermesa i la voluntat de continuar defensant la democràcia (el podeu veure a les xarxes socials de l’Ajuntament de Malla), i música en directe.  

Durant l’acte, Sentmartí va voler fer una denúncia a la intervenció policial i posterior repressió al poble català per part de l’Estat espanyol, va reivindicar que la lluita per esdevenir un país lliure ve de lluny, va demanar «unitat d’acció» i va agrair a totes les veïnes i veïns de Malla la seva implicació en la jornada de l’1 d’octubre, «Som capaços d’aconseguir el que ens proposem, ho hem demostrat. Tots n’hem d’estar contents del nostre poble i del nostre país estimat. Com diu la cançó: ens en sortirem». 

Darrera actualització: 13.11.2018 | 10:51