La caminada popular tanca els actes de la Festa Major

Dimecres, 20 de març de 2019 a les 00:00

Més de 13 quilòmetres de caminada popular van donar per finalitzada la Festa Major d’aquest any, el passat diumenge 3 de març.

Una festa major marcada per la voluntat de recuperar la memòria històrica del municipi, posant en valor la feina que ha fet el grup de recerca Buscant arrels, que ha fet entrevistes a la gent gran del poble per aprofundir en la història de Malla en tots els seus àmbits. L’Ajuntament de Malla s’ha centrat en l’escola i n’ha produït un documental i una exposició, que es va poder veure durant la Festa Major. Per fer el documental s’ha comptat amb la col·laboració del grup de recerca i de la cooperativa de comunicació Dies d’agost. El documental, el qual totes les cases van ser obsequiades amb un DVD, es pot veure en línia a la web de l’Ajuntament. 

Durant la Festa Major també s’han fet altres activitats, com el vermut i el sopar de Festa Major, que va incloure l’actuació de l’humorista Peyu i on es van acollir les noves persones empadronades a les cases d’El Ricart i Can Cabaler, a qui es va obsequiar amb un pa de Paracolls i l’últim llibre publicat per l’escriptora mallenca Irene Solà. 

El programa d’activitats també va acollir la 22a Escapada de Dones, l’exposició de treballs manuals de la gent gran, la degustació d’aperitius, l’obra de teatre «Catalans a la romana», de l’Espardenya Teatre de Calldetenes; la tercera trobada gegantera al poble i, com a novetat, durant el cap de setmana del 15 al 17 de febrer, el camp de futbol es va convertir en el campament d’hivern de la Secció de Highlanders de l’associació Grup d’Estudis Muntanya Antiga, que van rememorar la Batalla de Vic a Malla. 

Darrera actualització: 20.03.2019 | 13:12