Els tallers anuals per a gent gran activa de Malla es consoliden

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 00:00

El municipi de Malla ha acollit al llarg del curs 2017-2018 un total de tres tallers per a gent gran activa: un de gimnàstica, un de manualitats i un altre de memòria.

Un total de 12 persones grans, en la seva gran majoria dones, han pogut participar en aquests cursos on l’objectiu principal ha estat promoure l’envelliment actiu i potenciar la xarxa social entre les persones.

El taller de gimnàstica, a càrrec de Gemma Albacete, s’ha realitzat durant 3 dilluns mensuals de 9:30 a 11:00 hores a la sala del teatre de la localitat. Les 8 dones participants han pogut beneficiar-se de la pràctica setmanal d’exercici físic, utilitzant diferents activitats i dinàmiques que faciliten la coordinació i la flexibilitat d’una banda, i la relaxació i respiració de l’altra.

A nivell més creatiu, el taller de manualitats, a càrrec de Bernadet Fontserè, ha permès que les 10 persones inscrites hagin realitzat tot tipus de feines de caire artístic i manual, cada divendres de 15:30 a 18:00 hores a la Sala de la Columna. Cal destacar que, coincidint amb la Festa Major de Malla, el grup està preparant una exposició de les manualitats per tal que la resta dels mallencs i mallenques puguin gaudir de la feina feta.

Pel que fa al treball més cognitiu, el taller de memòria “Vida sana, memòria en forma”, a càrrec d’Esperança Capella, ha comptat amb la participació d’un total de 7 persones que han assistit de manera quinzenal a la Sala de la Columna, els dijous de 10 a 12 del matí. El grup ha treballat amb una metodologia pràctica, utilitzant material didàctic, d’expressió oral i escrita, i combinant-ho amb dinàmiques que han treballat les emocions i els vincles de les dones.

Per donar per finalitzat el curs 2017-2018, el passat divendres 22 de juny es va celebrar a la Sala de la Columna la cloenda dels tallers per a gent gran , amb la presència de l’alcalde Eudald Sentmartí i la regidora de serveis socials Maite Muntal , que van aprofitar l’ocasió per lliurar els diplomes de participació, i que es va acabar amb un berenar.

Aquests tallers són organitzats per l’Ajuntament de Malla, a través de la regidoria de Serveis Socials, amb el suport del Programa de Dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

 

Darrera actualització: 04.09.2018 | 18:28