Una conferència sobre el patrimoni cultural de Malla enceta el cicle Espai Pratdesaba

Dimecres, 30 d'octubre de 2013 a les 00:00
Una conferència de Marta Lloret, autora del recent Mapa del Patrimoni Cultural de Malla, va obrir el diumenge 27 d'octubre el cicle de xerrades de l'Espai Pratdesaba.

En la seva xerrada, la humanista va destacar la riquesa del patrimoni cultural del municipi i la seva bona preservació al no haver patit el boom immobiliari que hauria pogut destruir o modificar alguns d'aquests elements. Entre els elements, Lloret va citar jaciments i restes arqueològiques com els del Clascar, l'entorn de la Masia Torrellebreta, la zona de la teuleria de l'Albanell, el Molí de Torrellebreta o el turó del Castell. Pel que fa al patrimoni de masies, Lloret va destacar elements singulars d'El Ral, la masia de Torrellebreta, El Ricart, la casa de la Font, l'Om, Mas Ferrer, la Roca, el Puig, Pratdesaba, el Tei, Paracolls o la Cirera. En aquest patrimoni també va citar-se l'església romànica de Sant Vicenç.

Altres elements destacats, assenyalats per Lloret en la seva conferència, són el pedró del Verdaguer, la resclosa de l'Albanell o l'antiga torre de defensa del Prat Xic que la humanista considera el “gran descobriment” que ha aconseguit aquest mapa perquè “no s'havia trobat identificada”. Lloret també va destacar l'important patrimoni etnològic del què en va agrair la bona tasca de Ramon Redorta per a la seva identificació.  

Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38