"Si tenim un estat que legisla a favor nostre tot anirà millor"

Dilluns, 17 de febrer de 2014 a les 00:00
El president del Grup Bon Preu, Joan Font, va demanar a la setantena de persones que van omplir el Teatre de Malla divendres al vespre que no facin cas dels “discursos apocalíptics”.

El president del Grup Bon Preu, Joan Font, va demanar a la setantena de persones que van omplir el Teatre de Malla divendres al vespre que no facin cas dels “discursos apocalíptics”. Font va pronunciar la conferència “Catalunya, present i futur” en el marc del cicle de xerrades Espai Pratdesaba i dins els actes de la Festa Major.

“Tenim molt bones empreses de tot tipus que han crescut gràcies a la força de les persones”, deia el també membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, “si tenim un estat que legisla a favor de nosaltres anirem millor”. Font aposta per un canvi de fiscalitat, “l'impost de societats té un efecte molt important sobre la xarxa empresarial. Bon Preu l'any passat va pagar 10 milions d'euros. Si els pogués reinvertir aniríem molt millor”. El president del Grup Bon Preu creu que un estat propi és molt important que les empreses i els seus directius siguin d'aquí, “el coneixement empresarial genera riquesa”, i que s'ha de fomentar la iniciativa empresarial i l'emprenedoria dels joves. Malgrat tot, no creu que siguin els empresaris qui han de liderar el procés, “som part de la societat, uns veïns més”.

Tot i que hi ha empresaris que “tenen por i que actuen amb una prudència extrema”, Font assegura que hi ha moltes més empreses a favor del procés que en contra, malgrat que “no sortim a la televisió i no volem el protagonisme”.

Font va explicar la seva experiència dins el Consell Assessor per a la Transició Nacional de la Generalitat de Catalunya, “la majoria d'informes encarregats són del camp jurídic”. Un dels que s'han fet fins ara és el de l'Agència Tributària, “s'ha fet un treball excel·lent. És molt important canviar la cultura tributària. Si fem un estat nou, s'ha de fer ben fet des del principi”, diu. Els membres del Consell també han fet l'informe de la consulta i el de les relacions amb Espanya, amb la conclusió d'aconseguir “les millors relacions possibles”. Segons Font també hi ha “informes molt tècnics”, com el d'actius i passius, el de seguretat interna i externa, el de relacions internacionals i el del poder judicial, “hi ha molta feina per fer i molta gent amb la millor voluntat possible per tirar endavant aquest projecte tan engrescador de màxima ambició i dificultat extrema”.

“Ens faran tota la por que podran i tots hem de fer el que estigui al nostre abast”, deia l'empresari fent referència al procés d'independència, “és el moment de recolzar els lideratges i no qüestionar-ho tot. Tenim un repte important al davant”.  

Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38