Paracolls, del segle XI al XXI

Dilluns, 30 de setembre de 2013 a les 00:00
Una setantena de persones es van reunir el passat 24 d'agost a Mas Paracolls amb l'objectiu de “compartir deu segles d'existència”, diu Mercè Paracolls.
Totes elles formen part de la mateixa família i venien de llocs tan diversos com Perafita, Berga, Avià, Sant Hipòlit de Voltregà, Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Gurb, Granollers de la Plana o Vic. “Va ser una trobada improvisada, on vam compartir fonts i informació de la història de la família”. 
Els Paracolls van voler celebrar els deu segles de permanència de la casa, del nom i del llinatge. Van recordar els fets més importants de la història de la família que consten als arxius, des del mateix segle XI, fent especial èmfasi en la captura a traïció de Francesc de Paracolls, el 2 de novembre de 1713, ajusticiat a Vic a la forca del Puig d’en Planes el 14 d’abril de l’any següent per defensar la pàtria. 
Els membres de la família que encara resideixen a Malla van animar la resta d’assistents a completar el relat de la història de Paracolls. Es tracta de la tercera trobada d’aquestes característiques, després de la que van fer el 1989 i el 2001. 
De cara l’any que ve, per commemorar el 300 aniversari de la mort de Francesc Paracolls, la família vol repetir la trobada i preparar una petita publicació amb la informació històrica que hagin recopilat. 
 
Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38