Laurence Plé omple Pratdesaba parlant de la felicitat

Dijous, 27 de març de 2014 a les 00:00
Pratdesaba va quedar petita el passat diumenge 2 de març a la xerrada de Laurence Plé sobre “Les claus per ser feliç”.
Els assistents, que fins i tot van escoltar l’exposició des de les escales i la planta baixa, van començar la trobada amb uns minuts de silenci per intentar descobrir la felicitat “més enllà de les circumstàncies, els dolors”.
Plé va comparar la felicitat amb el sol, “el dolor i les circumstàncies són com els núvols, van i vénen. De vegades ens ve el sol directe, d’altres l’oblidem perquè estem massa capficats en els nostres núvols”. Fixar-se massa en els núvols o problemes, segons la ponent, genera estrès i “la pau està just darrere d’aquests pensaments”.
La de Besalú va fer reflexionar el gran nombre d’assistents a la conferència del cicle de xerrades Espai Pratdesaba, “cadascú és responsable de ser feliç i ningú ha vingut a fer feliç algú altre. Hem vingut a compartir la felicitat”. Segons Plé, no cal dedicar-se a buscar l’amor i la felicitat, “la felicitat ja hi és, l’hem d’alliberar més enllà de qualsevol circumstància”.  
La conferència es va convertir en un gran exercici de reflexió pels assistents. “El que veiem en els altres són les nostres carències de felicitat”, deia Plé, que també va remarcar que la soledat de vegades és necessària, però que si estem aïllats de tot massa sovint, és senyal de que alguna cosa passa. 
Ser feliç, va concloure, “no cau sol. En cada moment ho hem de treballar: fer intercanvis d’igual a igual i recuperar la manca de vergonya dels infants”. “Si no volem ser feliços, la vida no ens ho donarà. Cada persona té una forma de ser feliç que és irrepetible”. 
 
Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38