“El cicle de xerrades a Pratdesaba és un espai de trobada”

Dijous, 20 de juny de 2013 a les 00:00
Entrevista a Mercè Sáez de la Torremagra, membre de la Comissió Espai Pratdesaba
 
Mercè Sáez és una de les impulsores de la Comissió Pratdesaba, juntament amb Eudald i Ramon Sentmartí. Dins el cicle Espai Pratdesaba han organitzat xerrades sobre la son, comunicació, viatges o música. Acabat el segon curs, en fan la valoració.
 
Com ha anat aquest segon curs del cicle de xerrades Espai Pratdesaba?
Molt bé. Estem francament contents de la resposta, tenint en compte que som poca gent al poble. Hi ha hagut força xerrades on hi ha hagut una cinquantena de persones, poques vegades menys, i l’última em sembla que passàvem dels cent. 
 
D’on va sorgir la idea de muntar la Comissió Espai Pratdesaba i el cicle de xerrades?
La idea va sortir de la presentació que es va fer a Pratdesaba del llibre que va escriure la Mireia Tona sobre la Guerra del Francès. Vam veure que era un espai que donava. Parlant amb l’un i amb l’altre va sortir la idea de fer una comissió, ens vam trobar, vam començar a pensar què preteníem, i ens va semblar important no fer-ne masses. Per una banda volíem apropar gent del poble que fa coses a gent del poble, conèixer-nos i aprendre. Però també buscar altres temes a fora. Es propicia un lloc de trobament, perquè és un poble que ens costa molt, la població és dispersa. El paper que feia l’Església fa uns anys ara potser ja no el fa i costa trobar-nos. 
 
Sempre es fan els diumenges al migdia?
Sí, respectant l’horari de la missa, és un horari que no perjudica l’hora de dinar. N’hem fet quatre cada curs. Les concentrem en el temps que la gent no fa tantes coses, quan ja ha passat el bo i abans de que torni a venir el bo. I una sempre la fem coincidir amb les activitats de Festa Major, que sol ser la més mediàtica. Ho portem una comissió oberta, on s’hi pot apuntar qui vulgui. Déu n’hi dó els temes que hem tractat! Hem anat d’una banda a l’altra, hem apropat gent del poble. Sense gaires pretensions però volem que el cicle sigui formatiu, informatiu, divulgatiu. 
 
Us pensàveu que tingués tanta acceptació?
Ens ha sorprès molt. Quan veus trenta persones en una activitat de poble, pot semblar que hi ha poca gent, però en proporció al poble és molta gent. Estem molt contents. 
 
Quins temes us semblen que interessen més a la gent de Malla?
Sempre pensem temes que a tothom, d’una manera o una altra, l’afectin. Hem tractat l’economia, la son, i creiem que també poden interessar aspectes que fan referència al nostre poble. Tenim pensat organitzar-ne una sobre el Mapa de Patrimoni Cultural que es va fer. Fem pluja d’idees quan ens trobem al començament, de vegades ja les deixem pensades en acabar. Encara ens hem de trobar per fer la valoració. 
 
Heu aprofitat les experiències de veïns de Malla...
Sí, aquesta és una idea que mantenim. De vegades hi ha més coses interessants de les que ens pensem. Hi ha gent que fa coses que no sabem. 
 
Com enfoqueu el curs vinent?
Ja tenim alguna idea. Com que ens ha funcionat la idea continua sent la mateixa pel que fa a la periodicitat, l’horari, la temporada...
Darrera actualització: 10.09.2018 | 09:38